AKORDO
Esperanto Akordo bij MusicExpress Deutsch
English Dansk
Presentatie
Alt gezocht!


Wij zoeken een nieuwe alt

Hoewel Akordo uit acht leden bestaat, is de stemverdeling zodanig, dat we ons graag zouden versterken met een alt.
Ons koor, dat inmiddels al weer 15 jaar bestaat, zingt liederen van allerlei genres, tijden en landen. De leeftijd loopt uiteen van begin 30 tot eind 40. In 1996 maakten we onze eerste cd. Eind 2003 verscheen onze Kerst-cd.

Waar moet de nieuwe alt rekening mee houden:
Akordo heeft geen dirigent en is dus op alle fronten zelfsturend. Dit vergt wat zelfdiscipline. De partijen worden in principe thuis ingestudeerd. De huidige koorleden spreken over het algemeen vloeiend Esperanto en zijn vaak behoorlijk actief (geweest) in de 'Movado'. De liedjes kunnen door elk Akordo-lid worden ingebracht en worden na gezamenlijke goedkeuring door of voor Akordo in het Esperanto vertaald.

Elke Akordano is ongeveer eens per jaar gastheer/gastvrouw, hetgeen betekent dat het voltallig koor de hele dag gezellig langskomt om te repeteren en ook blijft voor het avondeten. De verblijfplaatsen van de overige Akordanoj zijn: Amsterdam, Arnhem, Assen, Nijmegen, Utrecht, Ede, Enschede, Rotterdam. De repetitiedagen vallen nogal eens op een zondag, hetgeen betekent dat de dag of avond ervoor op vrijwillige basis soms iets gezelligs wordt georganiseerd: een spelletjesavond, een bezoek aan een casino, een langeafstandswandeling, een fiets- dan wel steptocht. Hobby's die je zoal bij ons aantreft: oplossen van logische puzzels, spelletjes, (volks)dansen, langeafstandswandelingen maken, steppen en zingen natuurlijk. Veel Akordoleden hebben jonge kinderen in leeftijd variërend van nul tot twaalf jaar.

Wat vragen we van jou als alt?
- Bereidheid tot wat zelfstudie. Noten kunnen lezen is dus handig.
- Ca. 8x per jaar een dag repeteren (misschien iets meer in de aanloop van een concert).
- Zangervaring, stemvastheid en Esperantokennis zijn gewenst.
- Als je eens per jaar gastvrouw kunt zijn, is dat mooi. Ben je wat minder ruim behuisd, dan vinden we wel een oplossing.

De eerste paar repetities kan je vrijblijvend meedoen. Deze hebben als doel om kennis met elkaar te maken. Na 2 of 3 repetities kan jij bepalen of je ons en onze werkwijze ziet zitten en gaan wij ons ook beraden over de vraag of het tussen ons gaat klikken.

Ben je geïnteresseerd?
Neem dan contact op met